کلینیک گفتاردرمانی و کاردرمانی لبخند گفتاردرمانی باورهای نادرست در رابطه با گفتاردرمانی

باورهای نادرست در رابطه با گفتاردرمانی

سلام و درود خدمت همراهان همیشگی مرکز گفتاردرمانی لبخند با مقاله ای دیگر با موضوع باورهای نادرست در رابطه با گفتاردرمانی در خدمت شما هستیم

مارا با کلید واژه ی گفتاردرمانی در خمینی شهر در سرچ گوگل بیابید

چند اشتباه رایج در رابطه با گفتاردرمانی

1- کار گفتاردرمانگر فقط به حرف آوردن کودک است!!:

این باور بسیار نادرست است . حتی بعضی از همکاران در حیطه ی توانبخشی و پزشکانی که به رشته آشنایی دارند این باور را دارند. شاید این باور نادرست از نام رشته به اشتباه استنتاج میشود.درست است که یکی از حیطه کار گفتاردرمانگر،اختلالات گفتاری است اما این یکی از چند وظیفه اصلی درمانگر می باشد. مداخله در زبان (آنچه به وسیله ی آن فکر میکنیم ، می‌نویسیم،صحبت میکنیم و گفته های دیگران را درک میکنیم)،ارتباط ، بلع و صوت از دیگر وظیفه های اصلی گفتاردرمانگر می باشد.

2-گفتاردرمانی فقط برای کودکان است!!!

گفتاردرمانی در بزرگسالان

✅این صحیح هست که قسمت عمده ای از مراجعین کلینیکی کودکان هستند ولی گفتاردرمانی به بسیاری از مراجعین بزرگسال و حتی کهنسال کمک شایانی می کند(نظیر:لکنت ،سکته مغزی،مشکلات صوت و تشدید و…)

3-گفتاردرمانی فقط در کودکی موثر است و اگر کودک بزرگ شود گفتاردرمانی فایده ای ندارد!.

 

✅درست است بهترین سن توانبخشی زیر سنین مدرسه است اما به این معنی نیست که با  رشد کودک او پیشرفت نمی کند. بسته به نوع و میزان اختلال زبانی و گفتاری کودک ،نوجوان و بزرگسال می توانند پیشرفت کنند.

4-گفتار درمانی مساوی است با ماساژ دهان و صورت؟!

✅درمانگر در اختلالاتی نظیر بلع،صوت،دیزارتری و مشکلات این چنینی دست ورزی می کند(شامل تحریکات حسی دهان،pnf ، ماساژ و…) اما  به معنی این نیست که تمام اختلالات گفتار و زبان به این امر نیاز دارند برای مثال کودکی که فقط تاخیر زبانی دارد و در ارتباط  مشکل دارد قطعا برقراری ارتباط و مسائل زبانی در اولویت است .بارها شاهد این امر بودیم که این موارد موجب مختل شدن ارتباط کودک با درمانگر شده است.

5-برای گفتاردرمانی ابزار خاصی نظیر رایانه لازم است!؟

✅کامپیوتر،تبلت و دستگاه های این چنینی می توانند به درمانگر کمک کند اما توجه داشته باشید هیچ وسیله و یا ابزاری نمی تواند جای یک درمانگر فعال و خلاق را بگیرید ، فراموش نکنیم هدف اصلی زبان ارتباط است و ارتباط چهره به چهره بسیار بهتر از ارتباط کودک و تبلت یا… است.

6-برای اینکه گفتاردرمانی را شروع کنیم ،کودک باید به یک سن خاصی برسد!؟

✅یک باور غلط که موجب از بین رفتن سن طلایی کودک می شود، اگر این چنینی امری صحیح بود درمان های کودک محور اصلا ابداء نمی شد و هیچ گفتاردرمانگری در بخش نوزادان  بیمارستان (nicu) حضور نمی یافت.

7-پزشک متخصص باید در مورد گفتاردرمانی تصمیم بگیرد.!؟

خیر همچین چیزی کاملا اشتباه است.قطعا زحمات پزشکان در زمینه ی تشخیص و ارجاع به موقع بر کسی پوشیده نیست. اما همانطور که برای مصرف دارو ونوع آن باید به دستور پزشک عمل کرد در مورد اختلالات زبانی و گفتاری نیز فقط گفتاردرمانگر تصمیم گیرنده است و این امر در هر حیطه ی تخصصی دیگری هم نیز  صادق می باشد

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *